
Koronavirüs ile yaşamak bize el yıkama, öksürürken burnu, ağzı örtme ve enfeksiyon riskini önlemek için sıkça dokunulan yüzeyleri temizleme gibi bazı iyi alışkanlıklar öğretti. Hepimiz evin her köşesinin ve köşesinin dezenfekte edildiğinden ve hassas bir şekilde temizlendiğinden emin olduk. Ancak hepimizin gözden kaçırdığı bir yüzey, telefonlarımızın dokunmatik ekranları ve kasalarındaki mikroplar.
Başlıklar

Ortalama olarak araştırmalarda çoğu insan telefonlarını günde 96 kez kontrol ediyor. Ancak elinizle tuttuğunuz veya dokunduğunuz tek şey cep telefonu değildir. Binlerce mikrop ve bakteri içerebilecek market poşetleri, kapı kolları ve diğer yüzeylerle temas ederler. Bu kirli ellerle telefonunuza her dokunduğunuzda mikroplar ekrana aktarılır. Telefonu konuşurken kulağınıza ve ağzınıza yakın tutsanız bile, ona farklı türde patojenler aktarılır. Bu durum da sizi kolayca hasta edebilir.
Telefonun Ne Kadar Kirli?

Telefonunuzun her gün karşılaştığınız en kirli şeylerden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Arizona Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan 2017 araştırmasına göre, cep telefonları çoğu klozet kapağından 10 kat daha fazla bakteri taşıyordu. Bunun nedeni ise çoğu insanın telefonlarını neredeyse hiç temizlememesi, dolayısıyla mikrop ve bakterilerin birikmeye devam etmesidir.Enfeksiyon riskini önlemek için telefonunuzun yüzeyini düzenli olarak temizlemeniz önemlidir.

Yüzeylerin çoğunu temizlemek için sabun, ozon, dezenfektan iyi ve etkili yol olarak kabul edilir. Telefonunuzda su kullanamayacağınız için alkollü ıslak mendil almak daha iyidir. Bu tür mendiller, telefon yüzeyinde bulunan mikropların ve bakterilerin çoğunu kolayca öldürebilir. Ancak bazı dezavantajları da vardır. Telefonunuzun yüzeyi yağla kaplıysa, yüzeyini düzgün bir şekilde temizlemek zor olabilir. Yağların veya diğer malzemelerin varlığı, mendillerin mikroplara girmesini ve yüzeyden çıkarmasını zorlaştırır. Telefonunuzun güzel bir şekilde temizlendiğinden emin olmak için önce kılıfı çıkarın ve hem telefonu hem de kılıfı pamuklu bir bezle temizleyin. Daha sonra alkollü bir bez alın ve bununla iyice temizleyin.
Telefonunuzu Ne Sıklıkla Temizlemelisiniz
Telefonunuzu günde birkaç kez temizlemeniz önemlidir. Ellerinizi güzelce yıkıyorsanız, bunu günde sadece iki veya üç kez yapmanız gerekebilir. Öksüren veya hapşıran birinin yanındaysanız, telefonunuzu temizlemek her zaman iyidir.