Korona Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız? Korona Oldum mu ?

Daha önce korona oldum mu ?

Dünya genelinde Covid 19 vakalarının oranı şok edici bir şekilde artıyor. İnsanlar Korona oldum mu diye araştırmaya başlıyor. % 80’den fazla insan hafif enfeksiyonlar geçirdi. Uzmanlar, enfeksiyonun çok hafif veya düşük aralıklı olabileceğini, virüsün semptonlarının hafif veya grip benzeri bir enfeksiyondan ayırt etmenin çok zor olabileceğini söylüyor. Dünya genelinde çok fazla insanın virüs olabileceğini ima ediyor. Koronavirüs ile zaten savaşıp onu bilmeyen insanlar da var.

Korona Teşhisi Nasıl Yapılır

Bilimsel olarak anlamak zor değil. COVID-19 ağır bir hastalık olsa da, iyileşme sağlamak vücudunuzun bağışıklık sisteminin ne kadar kuvvetli olduğuna bağlıdır. Eğer sağlıklı besleniyorsanız, gençseniz ve önceden var olan bir durumunuz yoksa. Kolay bir iyileşme sağlama veya virüsün hafif atlatma ihtimaliniz daha yüksektir. Şu anda belirti ve semptomlar hakkında çok fazla farkındalık olsa da, bazı COVID semptomları çok hafif olabilir. Fark edilmeyebilir veya kafasının karışması kolaydır.

3 Günden Fazla Süren Ateş

  • Üç günden uzun süredir düşük dereceli ateş ise özellikle baş ağrısı, burun akıntısı veya kaşıntı eşlik ediyorsa, bir COVID enfeksiyonunun belirtisi olabilir. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre, doğrulanmış COVID vakalarının yaklaşık% 87’si ani bir ateş başlangıcı bildiriyor.Bu nedenle son aylarda belirtilerinize geri dönüp bakmak kesinlikle akıllıca bir karardır.

Koku ve tat duyusunda azalma veya kayıp

  • Koku alma duyularınızın kokuları algılama şeklindeki bir değişiklik, bir COVID enfeksiyonunun habercisi olabilir. Doktorlara göre, anozmi olarak da bilinen koku veya tat kaybı, en hafif enfeksiyonlarda görülür. Çoğunlukla viral kalıntının burundaki mukozal zarlara saldırarak kokuları bütünüyle algılama yeteneğinizi bozması durumunda görülür. Daha yeni çalışmalar, aslında, hindistancevizi ve nane yağı da dahil olmak üzere COVID hastalarının tanıyamayacağı belirli kokular olduğu ve enfeksiyon ortadan kalktıktan sonra aylarca daha az koku duyusuna sahip olmaya devam ettiği sonucuna varmıştır. Ayrıca gastrointestinal sorun yaşıyorsanız veya iştahınızda bir azalma hissediyorsanız, bu aynı zamanda COVID anlamına da gelebilir.

Kuru Öksürük Var Korona Oldum Mu?

  • Bazılarında boğaz ağrısıyla birlikte kuru, sert öksürük, COVID-19 aktif enfeksiyonunun bir göstergesi olabilir. Bu nedenle, bu işarete dikkat etmeniz gerçekten önemli. Yine, en hafif vakalarda, kişi tek başına öksürük yaşayabilir ve başka hiçbir belirti yaşamayabilir, bu da COVID teşhisini daha zor hale getirir. Kuru öksürük genellikle alerji ve dış kirleticilerle ilişkilidir. Öyleyse, kesin bir alerji mevsimi olmadığında kalıcı bir kuru öksürüğünüz varsa, COVID olabilirsiniz.

Pembe Göz Korona Belirtisi Mi ?

  • Kaşıntılı, akıntılı, pembe bir göz yaşamak rahatsız edici olabilir. SARS-COV-2 virüsünün tetiklediği hafif bir hastalık belirtisi olabilir. Gözlerinize ve cildinize kirli ellerle sürekli dokunduğunuzda veya aerosol iletimi yoluyla virüsle temas ettiğinizde virüsün bulaşabileceği olanağı yüksektir.

Deri döküntüleri ve COVID ayak parmakları

  • Özellikle küçük çocuklarda görülen deri döküntüleri, ayak parmakları, insanların kafasını karıştıran en yeni COVID semptomudur. Virüs vücutta aktif iltihaplanmaya neden olduğunda ve ellerinizdeki, karnınızdaki, ayaklarınızdaki veya ayak parmaklarınızın etrafındaki cildin kızarmasına, şişmesine, kaşınmasına neden olduğunda ortaya çıkabilir. Çok az semptom yaşayan veya hiç semptom görmeyen çocuklar için bu, dikkat edilmesi gereken işaret olabilir.

Geçici göğüs ağrısı ve nefes darlığı

  • Nefes darlığı, oksijen doygunluğunun düştüğünün bir işareti olabilir. Tıbbi destek gerektirir. Öksürük veya soğuk algınlığı eşlik ederse, hafif COVID enfeksiyonunun belirtilerinden biri de olabilir. Nefes darlığı aynı zamanda COVID hastalarının enfeksiyonu yendikten sonra yaşadıkları bir işaret olduğundan, muhtemelen belirti ve semptomların farkında olmayanlar için fark edilmeyen bir işaret olabilir. Şiddetli enfeksiyonu olanlar için dudaklarda mavileşme, rahatsızlık, kafa karışıklığı ve bilinçte düşüş de yaşanabilir.

Belirtilerinizin zaman çizelgesini kontrol edin

  • Tüm bu semptomların varlığının kesin olarak COVID-19 anlamına geldiğini öne sürmediğimizden değil, ancak uzmanlar yılın ilk aylarında, yani Ocak’tan Nisan’a kadar hastalanan kişilerin hastalığa yakalanma olasılığının çok daha yüksek olduğunu öne sürüyorlar. COVID-19’dan müzdariptik çünkü o zamandan beri semptomları öğrenmeye ve öğrenmeye başlamıştık. Bazı araştırmalar, Kasım ve Aralık 2019’daki vaka geçmişlerinin de çok hafif formlarda dolaşımdaki COVID’nin bir göstergesi olabileceğini ileri sürdü.

Korona Oldum Mu ?

antikor
corona_antikor

Vücudunuzun sizi COVID’den “korumasının” tek yolu antikorlar oluşturmaktır. Bir vücut virüsle savaştığında, proteinlerini tanıdığında ve size hastalığa karşı bağışıklık sağlayan enfeksiyonla savaşan antikorlar oluşturduğunda antikorlar gelişir. Şu anda bunu doğrulamanın tek yolu, sistemdeki COVID ile savaşan antikorların seviyesini tespit edebilen bir antikor testi yaptırmaktır.

Ancak antikorların hastalıktan 2-3 ay sonra hastalarda azalmaya başladığına dair çalışmalar ortaya çıktığı için en doğru sonuçları vermeyebilir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.