Kamera Almadan Önce Kontrol Edilmesi Gereken 5 Özellik

Küçük parçalar, büyük anların hepsi tek bir kutuda, kamera içinde saklanır. Fotoğrafçılığın temelinde kamera yatar. Tüm hayatımızda anılarımız güzel günlerimizde fotoğraf makinesi önemli bir rol oynamıştır. Bu buluş her şeyi algılama ve belgeleme şeklimizi değiştirdi.

Teknolojinin çehresini değiştirerek, bu cihazlarda sürekli olarak öncü gelişmeler yapılmaktadır. Çeşitli yerlere yerleştirilmiş, akıllı telefonlarda ve diğer cihazlarda da varlığını belirledi.

DSLR‘ler, profesyonel fotoğrafçılığa odaklanan yüksek kaliteli kameralardır. Tek amacı harika görüntüler üretmektir. Fotoğrafçılık dünyasına girmek oldukça zor olabilir ve bir kamera seçmekte bir o kadar zor olacaktır. Çabalarınızın karşılığını alabilmek için, bir kameraya almadan yapmadan önce keşfetmeniz gereken faktörlerin bir listesi aşağıda verilmiştir.

Kamera Fiyatları


En önemli şey karşılanabilirliktir. Başlarken her zaman pahalı kameralar ve diğer aletler almak gerekli değildir. Yavaş yavaş ilerlemek, bunu yapmanın en iyi yoludur. Büyük kameraları geride bırakma baskısı olmadan iyi özellikler sağlayan ürünlere yatırım yapmak, fotoğrafçılık yolculuğuna başlamanın kolay bir yoludur. Özellikle fotoğraf çekerek para kazanmak isteyenler için uygun fiyatlı kameralar tercih etmesi genel bir istektir. Öğrenmek amaçlı 2.el kamera da olabilir.

Kullanım Kolaylığı


Fotoğrafın her farklı yönüne alışmak uzun bir öğrenme sürecidir. Bir günde kamerayı kullanımının gerçekleşeceğini beklemeyin. Otomatik ve yarı otomatik işlevler, farklı değişkenleri daha iyi anlamak için yavaş, istikrarlı bir şekilde kullanım önemli. İlk aşamada kamerayı iyi bir şekilde kavramaya yardımcı olan kamera türleri tercih edilmeli.

Kamera Sensörleri


Sensör, temel kamera segmentlerinden biridir. Işığı yakalar ve onu bir görüntüye dönüştürür. Bu genellikle vizörden bakarken gördüğü şeydir. Buradan, sensör ne kadar büyük ve ışığa duyarlılığı arttıkça görüntü çözünürlüğünün de o kadar yüksek olduğu açıkça görülmektedir. Çözünürlük genel kalitede önemli bir rol oynar. Bu nedenle doğru kamerayı seçerken kamera sensörleri dikkate alınmalıdır.

ISO Nedir, Fotoğrafı Nasıl Etkiler?


ISO, görüntü sensörünün ışık duyarlılığı derecesidir. Basit bir ifadeyle, görüntünün ne kadar parlak veya karanlık olacağıyla ilgilenen işlevdir. Genellikle, daha yüksek ISO ile çekilmiş bir fotoğraf, gren (kumlanma) bir etki bırakabilir. Görüntü kalitesini bozmadan daha yüksek ISO özelliklerine sahip kameraları seçmek, bulanık görüntülerden kaçınmak için aranması gereken bir şeydir.

Kamera Lensleri


İncelenmesi gereken bir diğer önemli kamera bileşeni de lenslerdir. Geniş açılı lensler ve telefoto lensler gibi çeşitli lens türleri mevcuttur. Geniş açılı lensler manzara fotoğrafçılığı için en iyisidir ve geniş bir alana odaklanmaya yardımcı olur. Telefoto lensler dar bir görüş alanına sahiptir. Ekstra unsurları görmezden gelir ve fotoğrafın küçük yapılandırılmış parçalarına odaklanır. Bu nedenle seçim yapmak isterseniz yapacağınız işlevlere göre tercihleriniz olmalıdır.

Bir DSLR fotoğraf makinesi seçmeden önce farkına varmak için bazı artılar ve eksiler de var.

Artıları

  • Hızlı otomatik odaklama yeteneklerine sahiptir. Bu işlev alanındaki hız onu çekime hazır bir kamera yapan şeydir.
  • Net görüntüler üretir, büyük sensör, yüksek çözünürlük olan görüntüler üretmeye yardımcı olur.
  • Lens seçimi kullanılabilirliği. Sürekli olarak doğaçlama yapılan çeşitli çıkarılabilir lenslerle, DSLR’nin lens seçimi kusursuzdur. Bu da genel olarak çok çeşitli fotoğraflar çekmeye yardımcı olur.

Eksileri

  • DSLR’lerin çoğu oldukça hantal. Ağır yapısıyla, bazen onları gezdirmek oldukça zorlaşır.
  • Basit ayarları değiştirmek, karmaşık sistemleri nedeniyle oldukça uzun bir süreç olabilir.
  • Yalnızca üst düzey modeller için ultra HD kalitesi sunarlar ve bu özellik çok kısa sürede modası geçmiş olur.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.