Bağışıklık sistemi, vücudu istila etmiş veya girmiş olabilecek yabancı cisimlere karşı algılayan, kaydeden ve koruyan yerleşik hücre ve protein ordumuzdur. Bizi sağlıklı ve hastalıksız tutmaktan sorumludur. Bağışıklık sisteminin gücü, bir kişinin çeşitli fiziksel, duygusal ve çevresel zorluklarla başa çıkma kapasitesini belirler.
COVID-19 salgını dünya çapında yaygın bir şekilde yayılırken, bağışıklığımızı geliştirmeye odaklanmalı ve aktif olarak bilinçli bir yaşam tarzı aramalıyız. Ancak, göründüğü kadar kolay değil. Bağışıklık sistemi, her biri vücudu zararlı mikroplara karşı savunmada rol oynayan çeşitli hücre türlerinden oluşan karmaşık bir ağdır.

Sağlıklı yaşam tarzı için çeşitli bileşenler vardır. Bunlardan Yoga’nın ve Meditasyon’un bağışıklığı artırdığı, hormon dengesini koruduğu kanıtlanmıştır. Yoga uygulamaları, farklı kas gruplarını ve organları hedef alan ve vücudun hiçbir bölümünü el değmemiş bırakan çeşitli asanalara ve poz dizilerine sahiptir.
Bunları günlük rutininize dahil etmek büyümeyi hızlandırabilir ve bağışıklığınızı güçlendirebilir.
Naturopatik uygulamalara ek olarak, işte şaşırtıcı derecede olumlu sonuçlar alan, atabileceğiniz küçük adımlar:
Başlıklar
Temiz Yemek Bağışıklık Sistemi İçin Birebir

Vücudunuz bir tapınaktır ve onu ne beslediğinize dikkat etmelisiniz.
Ayda bir kaçamağın zararı olmazken, dikkatsiz beslenme alışkanlıkları bağışıklık sisteminizin büyümesini engellemenin temel nedenidir. Vücudunuzu vitamin açısından zengin yiyeceklerle besleyin ve ona yeterli miktarda lif verin. Bağışıklık sisteminizin vücudunuzun görünüşüyle hiçbir ilgisi olmadığını unutmayın.
Sağlıklı bir karaciğer için lahana, brokoli gibi turpgillerden sebzeler günlük diyete dahil edilmelidir. Sağlıklı bir karaciğer, vücudun doğal detoksifikasyon sürecini sağlar.
Düzenli Uyku Bağışıklığa Etkili

Uyku döngünüzü uyumlu hale getirmek, vücudunuza verebileceğiniz en büyük hediyelerden biridir. Vücut, sistemlerini canlandırmak ve yeniden başlatmak için yaklaşık 8 saat derin uykuya ihtiyaç duyar. Sadece 8 saatlik uyku değil, aynı zamanda önemli olan zamanında uyku saatlerinin de unutulmaması gerekir.
Genellikle, geç saatlere kadar kalarak, vücudumuzun normal işleyişini bozarak obezite, stres, duygusal dengesizlik ve diğer hastalıklara yol açarak kendimizi strese sokarız.
Spor Yapmak İşe Yarar Mı?

Düzenli olarak çalışmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Düzenli egzersiz, vücudu enfeksiyona karşı koruyan bir tür beyaz kan hücresi olan T hücrelerini harekete geçirir.
Bununla birlikte, sürekli sıkı egzersiz bağışıklık sistemini zayıflatır ve sizi grip ve viral enfeksiyonlara yatkın hale getirir. Vücuttaki düşük D vitamini seviyesi, solunum problemlerinin önemli nedenlerinden biri olarak adlandırılmıştır. Güneş ışığında 10-15 dakika tempolu bir yürüyüş vücutta yeterli D Vitamini üretilmesini sağlayacaktır.
Bunlar, günlük rutininizde basit ama oldukça etkili ince ayarlardır. Önerimiz, sürekli olarak vücudunuzu dikkatlice dinlemek ve bilinçli yaşamaktır.